Over mij

Ik heb een achtergrond in cognitieve psychologie, informatiekunde en theologie en ben gepromoveerd op een onderzoek naar competentiegericht onderwijs. Sinds 2018 houd ik me bezig met maatschappelijke transities, systeemverandering en sociale innovatie. Ik ben een zeer ervaren docent en onderzoeker, met 15 jaar ervaring in het hoger onderwijs.

Bio

Dr. Angela Stoof (1974) studeerde Cognitieve Psychologie, Informatiekunde en Theologie en promoveerde in 2005 op het proefschrift Tools for the identication and description of competencies. Ze heeft 15 jaar in het hoger onderwijs gewerkt als onderzoeker, docent, beleidsmedewerker, onderwijsontwikkelaar, adviseur en projectleider. Daarnaast heeft Angela ruime ervaring met het werken met kwetsbare doelgroepen, met name in de zorgsector.


Vanaf 2018 houdt ze zich bezig met maatschappelijke transities, systeemverandering. en sociale innovatie. Daarbij kijkt ze graag over grenzen van vakgebieden heen. Angela werkt bijvoorbeeld met inzichten vanuit de psychologie, theologie, spiritualiteit, filosofie, antropologie, sociologie, bedrijfskunde, politicologie, complexe systeemtheorie, (natuur)recht en ecologie. Maar net zo belangrijk vindt ze het om de taal van de leefwereld te verstaan; de alledaagse vragen en zorgen van mensen. In haar werk zoekt ze voortdurend naar een verbinding tussen de abstracte, academische denkwereld en de menselijke leefwereld. In mei 2024 is haar boek verschenen: Perspectief: Hoop houden en verschil maken in een wereld vol verandering, dat lovende recensies kreeg.


In haar vrije tijd is Angela regelmatig te vinden in haar kajak. Ze tuiniert, maakt scenery voor diorama's en schrijft gedichten, korte verhalen, en essays. In 2007 gaf ze in eigen beheer het boek Maan, ik kom eraan! uit, een boek waarin ze in feite 'de menselijke maat' aan de hand van dierenverhalen onderzoekt. Op dit moment werkt ze aan een transitieroman. Angela woont met haar man Ger in Cuijk.

Verder lezen

Werkwijze

Wat is mijn werkwijze? Welke rollen vervul ik? En wat is de betekenis van de term 'transitiepsychologie'?

Visie en missie

Waarom heb ik mijn bedrijf 'De Milde Organisatie' genoemd? Wat zijn mijn visie en missie? En waarom is mijn bedrijf in een klooster gevestigd?

Mijn verhaal

Wat drijft mij om te doen wat ik doe? Waar ben ik vandaan gekomen? En hoe is mijn boek ontstaan?