Inkijkexemplaar


Nieuwsgierig naar de inhoud van mijn boek? Dit kun je alvast lezen:

  • Pdf van het boek met o.a. motto, inhoudsopgave en delen uit het eerste hoofdstuk (inleiding en gedetailleerde opzet van het boek).
  • Het heerlijke interview met tiny house-pionier Marjolein Jonker ("Minder huis, meer leven").
  • Het inspirerende verhaal van landschapsarchitect Eveline de Kock ("Het is tijd voor nieuwe relaties").


Pdf van het boek

De pdf bevat:

- Titelblad

- Motto

- Inhoudsopgave

- Inleiding hoofdstuk 1

- Gedetailleerde opzet van het boek.

Tiny House-pionier Marjolein Jonker: 

Minder huis, meer leven

Tot 2016 waren er in Nederland geen Tiny Houses. Marjolein Jonker veranderde dat. Gedreven door haar droom van een eigen huisje met een tuin realiseerde ze niet alleen de eerste Tiny House van Nederland, maar ontdekte ook dat er veel mensen waren met dezelfde behoeften aan een klein, behapbaar en eenvoudig leven. In haar nieuwe, tweede Tiny House spreek ik met haar over een sociale kluizenaar zijn, onverwachte rijkdom, verandering van onderop en pionierend ondernemerschap.

Landschapsarchitecte Eveline de Kock:

Het is tijd voor nieuwe relaties

Landschapsarchitecten werken in hun ontwerpproces vooral met de fysieke ruimte. Maar landschapsarchitect Eveline de Kock inspireert mensen om daarnaast ook andere ruimtes op te zoeken, zoals een morele en mystieke ruimte. Ze stelt: de systeemveranderingen die we buiten willen zien, zullen eerst in onszelf onderzocht moeten worden. In dit interview spreek ik met haar over een complex transitieproces in het midden van het land, over het wezen van de aarde en het hoopvolle principe van viriditas.