Boek:

Perspectief

In mei 2024 is mijn boek verschenen: Perspectief: Hoop houden en verschil maken in een wereld vol verandering. Het is een actueel boek met een unieke, multidisciplinaire analyse van de grote maatschappelijke transities van onze tijd. En het is een boek over hoop: waarom is er reden tot hoop, en wat betekent het om hoopvol te handelen?

Perspectief

Hoop houden en verschil maken in een wereld vol verandering


We zijn met steeds meer: mensen die zich inzetten voor een gezondere, duurzamere en rechtvaardigere wereld. Maar ook wordt steeds duidelijker hoe complex de benodigde maatschappelijke transities zijn. Er is behoefte aan perspectief.

We hebben kijkvensters nodig die ons helpen om zorgvuldiger, rijker en speelser naar transities te kijken, met meer empathie en wederzijds begrip. En we hebben hoop nodig. Zonder hoop gaat het niet. De basis van hoop is niet dat we alle problemen zullen gaan oplossen, maar dat mensen het vermogen hebben om een nieuwe weg in te slaan ten opzichte van de status quo. Maar hoe doen we dat? Wat hebben we nodig om verschil te maken in een wereld vol verandering? En wat kunnen we leren van inspirerende anderen?

 

Perspectief is een actueel boek met een unieke, multidisciplinaire analyse van de grote maatschappelijke transities van onze tijd. Het bevat een schat aan wetenschappelijke bronnen, aansprekende voorbeelden en diepte-interviews met bekende en minder bekende pioniers, inspirators, activisten en systeemveranderaars, waaronder Marjolein Jonker, Aniek Moonen, Merlijn Twaalfhoven en Kees Klomp.

Enkele interviews zijn in 2022 en 2023 verschenen als korte artikelenreeks in Volzin magazine.

Verder lezen

Inkijkexemplaar

Created with Sketch.

Nieuwsgierig naar de inhoud? Dit kun je alvast lezen:

  • Pdf van het boek met o.a. motto, inhoudsopgave en delen uit het eerste hoofdstuk (inleiding en gedetailleerde opzet van het boek).
  • Het heerlijke interview met tiny house-pionier Marjolein Jonker ("Minder huis, meer leven").
  • Het inspirerende verhaal van landschapsarchitect Eveline de Kock ("Het is tijd voor nieuwe relaties").

In de media

Created with Sketch.

Hoe wordt mijn boek door de media ontvangen? Via onderstaande button vind je recensies, podcasts e.d.

Terugblik boekpresentatie

Created with Sketch.

De boekpresentatie vond plaats op zondagmiddag 26 mei 2024 in het Dominicanenklooster Huissen. Het was een heerlijke, inspirerende middag over hoop in een wereld vol verandering. Met bijdragen van Jeanet Hamstra (uitgever), Angela Stoof (auteur), Marjolein Jonker (ambassadeur Tiny House Nederland) en Bieke Jongejan (zangeres en mede-oprichter Stichting Recht op ggz). 
Via de onderstaande button vind je een terugblik, met foto's en een video - inclusief dia's en de prachtige muziek van Bieke.

Info en bestellen

Created with Sketch.

Op deze pagina vind je praktische informatie over mijn boek en bestelinformatie.

Bonusmateriaal

Created with Sketch.

Mijn boek Perspectief bevat diverse visuele modellen: kijkvensters, die ons helpen om zorgvuldiger, rijker en speelser naar transities te kijken, met meer empathie en wederzijds begrip. Op de kijkvensters zit copyright, maar ze zijn vrij te gebruiken voor privé- en onderwijsdoeleinden. Via de onderstaande button kun je de kijkvensters downloaden. Ook vind je hier een pdf van de literatuurlijst, inclusief hyperlinks.

Perskit

Created with Sketch.

Via de onderstaande button vind je de perskit met daarin:

  • Persbericht
  • Preview
  • Bio & achtergrondinformatie
  • Waarin is dit boek vernieuwend?

Interviews en lezingen

Created with Sketch.

Interesse in een interview of lezing over mijn boek? Neem dan contact met me op