Empowerment van jongeren en jongvolwassenen

Ik organiseer inspirerende dagen en bemoedigende activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen. Hoe vind je als jongere of jongvolwassene je weg in een wereld waarin zoveel aan de hand is? Wat kun je doen? Hoe ga je om met emoties? Hoe houd je hoop? Hoe ga je de dialoog aan met anderen die soms heel anders over dingen denken?

Empowerment

Maatschappelijke transities zijn voor iedereen een hele kluif, maar in het bijzonder voor jongeren en jongvolwassenen. Voor deze groep is empowerment essentieel: het ontwikkelen van het gevoel dat je je beter toegerust voelt om je weg te vinden in een wereld waarin zoveel aan de hand is en de ene crisis op de andere volgt. 

Wil je een inspirerende dag of een bemoedigende activiteit organiseren voor jongeren en jongvolwassenen? Als transitiepsychologe en ervaren docent denk ik graag met je mee. Mogelijke thema's zijn bijvoorbeeld:

  • Je leren oriĆ«nteren: hoe blijf je bij jezelf, waar zeg je 'ja' en 'nee' tegen, hoe weet je wat het goede is om te doen?
  • Iets kunnen doen: kun je als individu verschil maken of is het een druppel op de gloeiende plaat? Hoe doen andere mensen dat, en wat betekent het om hoopvol te handelen?
  • Je plek vinden in een wereld vol verandering: wat maakt jou uniek te midden van andere mensen, waar ben je thuis?
  • Omgaan met emoties: hoe ga je om met klimaatstress of prestatiedruk, en in meer algemene zin met de heel logische gevoelens van angst, boosheid, depressiviteit, onzekerheid en machteloosheid die er kunnen zijn rondom maatschappelijke transities?
  • Hoop houden: is er eigenlijk reden tot hoop, en waarom? Hoe oefen je jezelf in hoop?
  • Rust vinden: waar vind je rust in de chaos?
  • Omgaan met informatie: hoe ga je om met negatieve berichtgeving in nieuwsmedia en sociale media?
  • Praten met anderen: hoe ga je het gesprek aan met mensen die heel anders denken over dingen dan jij?
  • Praten met je leidinggevende: hoe ga je, als jonge professional, het gesprek aan met je leidinggevende, door wie je je niet gezien en gehoord voelt in je zorgen, idealen of ambitie?


Heb je een vraag, of wil je kijken of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op via de onderstaande button.

Werkwijze

Benieuwd naar mijn werkwijze als transitiepsychologe en docent? Lees hier verder.

Open inschrijving

Ben je benieuwd naar activiteiten waarvoor je je via open inschrijving kunt aanmelden? Lees dan hier verder.