Morele helderheid

Krachtige training voor professionals die (samen) werken aan visie en perspectief, in een wereld vol verandering.
In deze training komt onder meer aan bod:

  • Multi-stakeholderdialoog
  • Deep listening
  • Morele besluitvorming
  • Morele gesprekstechnieken
  • Je eigen morele kompas.

Wanneer: 22 oktober 2024 (10.00 - 17.00)
Investering: E 695,=
Aantal deelnemers: maximaal 18
Docent: Angela Stoof.

Inhoud 

We leven in een wereld vol verandering, sociaal, economisch en ecologisch. Dat vraagt veel van organisaties en, in het verlengde daarvan, van professionals.

Een veelgehoorde verzuchting is: ‘We hebben visie nodig, perspectief!” Maar hoe doen we dat? Hoe doe je dat voor jezelf, en hoe doen we dat met elkaar, in een multi-stakeholderdialoog?

In deze training onderzoeken we deze vragen. Centraal staat het concept morele helderheid, naar het gelijknamige boek van de Amerikaans-Duitse filosofe Susan Neiman.

Bovendien leggen we verbindingen met actuele wetenschappelijke inzichten rondom de multi- stakeholderdialoog in transitieprocessen, met concepten als deep listening, imaginaries, theory of change, holding space, mediated communication en equity.

De training is gebaseerd op het internationaal veelgebruikte IDG-raamwerk. De IDG’s (Inner Development Goals) zijn de soft skills die we met elkaar nodig hebben om transities en systeemverandering in gang te zetten en de Sustainable Development Goals (SDG) te behalen.