IDG-trainingen

Hoe geven we een transitie vorm, in een multi-stakeholderdialoog? Hiervoor hebben we niet alleen inhoudelijk-technische kennis nodig. Essentieel zijn IDG’s: Inner Development Goals, oftewel de soft skills die we met elkaar nodig hebben om transities en systeemverandering te realiseren.

IDG-trainingen voor professionals

We leven in een wereld vol verandering, sociaal, economisch en ecologisch. Dat vraagt veel van bedrijven en organisaties en, in het verlengde daarvan, van professionals. 

 

Veelvoorkomende transitievraagstukken zijn: Hoe kunnen we met elkaar samenwerken in een multi-stakeholderproces? Hoe kunnen we met elkaar visie, perspectief en nieuwe praktijken ontwikkelen? Hierbij is het niet voldoende dat we inhoudelijk-technische kennis hebben. We hebben ook soft skills nodig, zoals ons innerlijke kompas, ons vermogen om samen te werken en te co-creëren, kwaliteiten als moed en hoop, en een breed scala aan dialogische vaardigheden.

 

Internationaal staan deze soft skills bekend als Inner Development Goals (IDG). De gedachte hierachter is eenvoudig: om de door de VN geformuleerde Sustainable Development Goals (SDG) te bereiken, zullen we een innerlijke groei en ontwikkeling moeten doormaken.

 

Ben je op zoek naar trainingen waarin je aan je IDG’s kunt werken? Ik verzorg professionele IDG-trainingen, in drie vormen: open inschrijving, in-company en maatwerk.

IDG-trainingen via open inschrijving

Ik ontwikkel trainingen waarvoor je je individueel of met collega's kunt aanmelden. De trainingen vinden plaats in het heerlijke en gastvrije Dominicanenklooster Huissen, waar ik tevens met mijn bedrijf gehuisvest ben. Ben je benieuwd naar mijn trainingen? Scroll verder naar beneden. Voor actuele data: zie agenda.

In-company IDG-trainingen 

Heb je interesse in een van mijn trainingen, maar wil je deze liever in-company volgen? Dat kan. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Maatwerktrainingen

Heb je in jouw organisatie of project te maken met transitievraagstukken waarvoor je specifieke IDG-skills nodig hebt? Ik maak met veel liefde en aandacht een training op maat, die is toegesneden op jouw specifieke situatie en die van je collega's / co-workers. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Morele helderheid

Krachtige training voor professionals die (samen) werken aan visie en perspectief, in een wereld vol verandering.

In deze training komt onder meer aan bod:

  • Multi-stakeholderdialoog
  • Deep listening
  • Morele besluitvorming
  • Morele gesprekstechnieken
  • Je eigen morele kompas.


Deze training maakt deel uit van het bredere programma Tools voor transitiedialogen, maar kan ook als aparte training worden gevolgd.