Boek door Angela Stoof: Maan, ik kom eraan!

Maan, ik kom eraan!

Stoof, A. (2007). Maan, Ik kom eraan! Arnhem: Kimi’mila.

ISBN: 978 90 79004 01 0

172 pagina's, hardcover editie. 
Prijs: E 25,=

Inhoud

In Maan, ik kom eraan! bewaart de Walvis de herinneringen van de aarde, sluit de Boom vriendschap met zijn Angst en schudt de Storm zichzelf eens goed uit. Er is een eiland waar alle dieren aanspoelen die vreemd of anders zijn, en er is een Vulkaan waarin dieren hun oude spullen kunnen gooien. Sommige dieren gaan op reis, terwijl andere dieren blijven waar ze zijn en gezelschap krijgen van onverwachte vrienden. 

Maan, ik kom eraan! is een boek dat herkenning oproept over alle mooie en moeilijke dingen die we in het leven tegenkomen. De verhalen zijn van een verrassende eenvoud, waardoor de symboliek aan kracht wint en de lezer aan het denken wordt gezet. Het is een boek om in een knus hoekje (voor) te lezen, met warme sokken aan en een kopje thee in de buurt. Maar vooral is het een boek om bij te glimlachen.

Recensie

Door Margreet Tjalsma
In: Seizoener, Tijdschrift voor Vrijescholen, jaargang 4, winter 2008, p. 59.


In het leven loop je als kind soms tegen heel wat lastige situaties aan. Verhalen werken dan vaak erg helend.
Zo is deze bundel met uiterst eenvoudige verhalen ongetwijfeld een geweldige hulp bij kinderen die het even moeilijk hebben. De dierenverhalen zijn zo liefdevol, treffend en ook grappig, dat je je snel en makkelijk identificeert met de dieren die erin voorkomen.
Om de fijne toon van de verhalen te tonen, geef ik een stukje tekst uit het boek: Achter de hoge rots kleurde de hemel van oranje naar roze, en van roze naar rood. Het werd donker. Er was een wind die rook naar pasgevallen bladeren en mos. Zacht ging hij over de aarde en alle dieren vielen in slaap. 
De verhalen doen mij sterk denken aan de filosofische vertellingen van Toon Tellegen. Het boekje is werkelijk schitterend uitgevoerd, met eenvoudige zwart-wit illustraties. Het boekje is gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Tamsarya, een stichting die toekomstgerichte projecten voor kinderen in Nepal realiseert. 
Een kleinood voor klein en groot.

Boek door Angela Stoof: Maan, ik kom eraan!

Boek bestellen

Het boek kost E 25,= incl. BTW en verzendkosten (binnen Nederland).

Je kunt het boek bestellen door via de onderstaande button het contactformulier in te vullen. Geef daarop aan dat het om het boek gaat en vul verder in:

  • je naam
  • e-mailadres
  • en je adresgegevens.

Het boek wordt, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk naar je toegestuurd. Je krijgt hiervan via email een bevestiging en track & trace code.


Retourregeling: 

Retourneren kan zonder opgaaf van redenen binnen 14 dagen na ontvangst, waarbij de verzendkosten voor je eigen rekening zijn. Na ontvangst in goede orde wordt het eventueel al betaalde bedrag binnen twee weken op je rekening teruggestort.